Uw gastvrouw: Maaike Martens. Maaike praat, zingt, improviseert en als de omstandigheden erom vragen doet ze een dansje. Haar ouders spreken vloeiend Latijn en Grieks, en daar heeft ze heel weinig van meegekregen. Daar zit ze eigenlijk helemaal niet mee. “Voor een muziekquiz heb je al snel meer aan Italiaans, Frans en Engels.” Maaike spreekt vrij redelijk Engels.

 

Achter de piano zit Amir Swaab. Dat klinkt buitenlandser dan het is. Amir is opgegroeid in een nette buurt van Amsterdam. Het werd in elk geval een nette buurt nadat hij er opgegroeid was. Amir kookt nooit uit een pakje, maar vijzelt zijn eigen curry-pasta’s en draait zelf Italiaanse pasta’s. Hij voelt zich ook aangetrokken tot de pastafari-cult. Daar doet hij geen uitspraken over. “Ik doe geen uitspraken over deze uitspraak”

Sietse van Gorkom is de eerste en vooralsnog enige violist van het gezelschap. Hij gaat wel eens naar een vakantiehuisje in Duitsland dat hij deelt met familie, en soms zit zijn familie daar zonder hem. Hij kijkt ook wel eens naar televisieprogramma’s, maar vaak ook niet. “Soms komt het er gewoon niet van en soms heb ik er echt geen zin in”.